Månadsblad september 2019

INFORMATION KRING ANDRAHANDSUTHYRNING

Styrelsen har i enlighet med stadgarna tagit beslut kring att ta ut en avgift på 10% av prisbasbeloppet vid andrahandsuthyrning av föreningens lägenheter. Är uthyrningsperioden kortare än ett år tas 1/12 av avgiften ut per uthyrningsmånad. Notera att andrahandsuthyrning endast kan ske i enlighet med föreningens stadgar och efter godkännande av styrelsen. Glöm ej heller att det inte är tillåtet att hyra ut lägenheter via Air BnB och liknande

PLANERAT FASTIGHETSUNDERHÅLL

Polering av linoleummattor och stenpartier i trapphus samt justering av portar kommer att utföras under hösten. Mer information kring varje aktivitet kommer att sättas upp i trapphus närmare utförandedatum. Under oktober kommer även beskärning av häckar på innergården att ske samt utglesning av solitärer och tall. Vi kommer även att se till att den döda avenbokshäcken forslas bort och under våren kommer det att planteras en ny.

REGLER FÖR GEMENSAMHETSLOKALEN

På grund av misskötsel kommer vi härmed att återinföra en avgift samt tidsbegränsning för att hyra gemensamhetslokalen. Hyran uppgår till 300 kronor första dygnet och sedan 150 kronor per dygn för resterande dagar. Man kommer maximalt att få hyra gemensamhetslokalen 3 dygn i rad och bokningar får inte ligga längre fram i tiden än 2 månader. Tänk på att det är många som vill hyra lokalen så boka med hänsyn till dina grannar och se till att både städa och lämna lokalen i tid efter att du hyrt den!

AKTIVITETSDAG

Söndagen den 13 oktober klockan 10:00 sker höstens aktivitetsdag, samling mellan fastigheterna. Vi utför enklare uppgifter som tilldelas på plats. Från 11:30 så grillar vi korv och serverar kaffe/saft. Ta gärna chansen och lär känna era grannar! Det är ett bra sätt att knyta kontakter, umgås och ha trevligt tillsammans!

NÄSTA FÖRENINGSSTÄMMA

Passa på att redan nu preliminärt boka in 28 maj 2020 för nästa föreningsstämma. Mer information kommer närmare datum för stämman. Vi välkomnar gärna nya styrelsemedlemmar! Hör av er om det är något ni undrar över!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s